logo

planeet vos

Het zal de oplettende Vossenspotter niet ontgaan zijn dat de site (eindelijk weer eens) vernieuwd is.
Dat gaat geleidelijk, de oude bestanden zullen t.z.t. te vinden zijn onder een kopje 'archief', voorlopig zal 'atelier Vos' op de startpagina verwijzen naar de pagina met het werk van Francien (en anderen) zoals die is blijven steken bij de 'collectie 2008'.

Deze pagina('s) 'Planeet Vos' met nieuwtjes en diversen zullen een vernieuwde versie van deze pagina zijn met natuurlijk geregeld aanvullingen, de planeet draait door...

Aanvullingen zoals het prachtige filmpje dat op RTV Noord-Holland te zien was met Frits die de strenge winter van 1962-63 becommentarieert. Dat filmpje willen we u niet onthouden, daarom hierbij als start van deze nieuwe pagina:

Als we dan toch aan het filmpjes kijken zijn, hier nog een mooie uit de oude doos, opnamen uit 1985 toen koningin Beatrix haar verjaardag in de kop van Noord Holland vierde en daarbij ook Callantsoog aandeed.
In dit fragment is vader Jacob Vos te zien (vanaf ongeveer 2:00), en een praatje met tante Pietertje de Vries-Vos.
Er zijn meer fragmenten van deze reportage te vinden op het net, en daarop is vader Jacob te horen als 'sidekick' van de commentator, de lokale expert die de couleur locale mag duiden.
Al dat moois is te vinden op de Vimeo-pagina van Pieter Rozing, naast meer zoals een filmpje over de heren in de Schoolstraat waar je terecht kunt voor een pondje gerookte paling.

30 april 1985 deel 6 from pieterrozing on Vimeo.

 

 

that's all
Stay tuned!

 

pit